Background Image

16 april 2019 – Gooiland theater Hilversum

Het NIVE Controllerscongres

Het programma / timetable

 • 8:30 - 9:30 Ontvangst & Registratie

  Ontvangst & Registratie

 • 9:30 - 9:45 Opening dagvoorzitters

  Opening door Bert Gadellaa en Hidde van der Wal

 • 9:45 - 11.00 Ruud Veltenaar
 • 11.00 - 11.20 uur Korte break
 • 11.20 - 12.10 uur Sessie 1: Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé
 • 12.10 - 13.10 uur Lunch

  Uitgebreide lunch

 • 13.10 - 14.00 uur Sessie 2: Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé
 • 14.00 - 14.20 uur Korte break
 • 14.20 - 15.10 uur Sessie 3: Kennissessie / Powersessie / Controllerscafé
 • 15.10 - 15.30 uur Korte break
 • 15.30 - 16.30 uur Urgert en van Deudekom: Hoe word ik succesvoller dan mijn collega?
 • 16.30 - 17.30 uur Afsluiting en borrel

Hieronder vind je meer informatie over de sessies

Kennissessies

Creatieve verslaggeving ontmaskerd

In deze sessie wordt uiteen gezet wat het verschil is tussen resultaatsturing en resultaatmanipulatie door stil te staan bij uiteenlopende verschijningsvormen van technieken van creative accrual accounting en creative cash flow accounting, tevens komen voorbeelden hoe deze technieken te ontdekken aan de orde.

De 3e digitale revolutie

Controllers informeren over de business veranderingen door het inzetten van Business Intelligence gereedschappen. Deze gereedschappen zorgen voor flexibele en snellere analyses en daarmee voor andere inzichten door de gehele organisatie. Het doel van deze sessie is om controllers na te laten denken over de veranderingen waar de business mee wordt geconfronteerd. Na de introductie van de Personal Computer en het internet staat de business aan de vooravond van de volgende revolutie: de introductie van big data in de dagelijkse business processen.

TRIPLE C: Cyber Crime Control!

We schetsen het profiel van een cybercrimineel. Wij leggen uit wat de ontwikkelingen zijn anno 2019 ten aanzien van cybercrime en hoe belangrijk het is om in control te zijn. Niet in control betekent dat risico’s zich kunnen openbaren, elk moment op elke plek. De sessie draagt positief bij aan de kennis en het bewustzijn van de controller op dit thema zodat de risico’s kunnen worden geïdentificeerd en maatregelen kunnen worden getroffen.

Powersessies (interactieve workshops voor max. 30 personen)

Powerpitchen, overtuigen in één minuut

Als controller heb je essentiële informatie in handen om de organisatie verder te helpen. Maar, hoe kom je tot de kern en zorg je dat de ander écht naar jouw boodschap luistert? In deze interactieve sessie leer je hoe je jouw boodschap kunt verpakken in een kort en krachtige pitch, zonder dat jij je authenticiteit verliest.

Betere besluitvorming door betere adviezen

Betere besluitvorming door betere adviezen. De deelnemer maakt kennis met wetenschappelijke inzichten over besluitvorming en beïnvloeding en vertaalt die direct naar de eigen praktijk. Binnen tien minuten ben je aan het adviseren.

Integriteitsworkshop

Controllers spelen een belangrijke rol in het bevorderen van de integriteit van de organisatie. Ze zijn het geweten van de organisatie waarvoor zij werkzaam zijn. Deze workshop is een zorgvuldigheidstoets voor jouw eigen handelen en verrijken je met ervaringen van jouw financiële collega’s die met mogelijk dezelfde vragen worstelen. Heb jij de moed om nee te zeggen, om lastige kwesties aan de kaak te stellen, om impopulaire maatregelen te nemen, om gevoelige zaken te agenderen? Hoe doe je dat? Hoe doen jouw collega’s dat?

Persoonlijk leiderschapsworkshop: What’s your Ikigai?

In een tijd waarin verandering de constante is, is het goed als professional te weten, wat je talenten zijn, wat je passie is, wat de markt vraagt en waar jij als professional extra waarde kunt toevoegen. Kun jij al antwoord geven op deze vragen? Nee? Schrijf je dan in voor deze interactieve workshop! Tijdens deze de workshop word je meegenomen in de theorie van ‘Ikigai’, wat dit in zijn algemeenheid is en wat je er mee kunt in het bijzonder. Het zet aan tot nadenken en vanuit de interactie kom je tot (nieuwe)inzichten over jezelf als professional, waardoor je langer, succesvoller en vitaler uw vak kunt blijven uitoefenen. Na het volgen van deze workshop heb je meer kennis over je eigen talenten, je passie en welke waarde jij nog meer kunt toevoegen binnen je bedrijf of aan je opdrachtgevers. Ervaar je meer persoonlijk leiderschap waarmee je pro-actiever kunt zijn. Een Win-Win waarmee je duurzaam inzetbaar bent voor nu….en in de toekomst!

Controllerscafé

In het controllerscafé gaan Bert en Hidde in debat met aanwezigen over actuele relevante trends en ontwikkelingen. Het debat zal worden verlevendigd met gasten, hetzij sprekers op het congres, hetzij genodigden uit de wereld van financieel-economisch management die in het café aan tafel worden uitgenodigd om met alle aanwezigen de discussie aan te gaan.

Het café is de ontmoetingsplaats tijdens het congres voor deelnemers, sprekers, genodigden en de dagvoorzitters om verschillende aspecten van het vak van controller in de schijnwerper van een pittig debat te zetten: in hoog tempo, inhoud plus praktijk, nieuwe inzichten, direct toepasbaar, super enthousiast, bevlogen en interactief.

Wees erbij, doe mee en laat je verrassen als je durft. Wij dagen je uit!

Uitleg over de typen sessies

Plenaire sessies
Een plenaire sessie is een sessie waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd. Deze sessies worden gegeven in de theaterzaal van het Gooiland theater en dienen voornamelijk ter inspiratie.

Kennissessie
Een kennissessie is een sessie waarvoor je kunt kiezen tijdens één van de drie keuzesessierondes. Deze sessie zorgt voor (extra) kennis en inzicht over een bepaald onderwerp en duurt 50 minuten. Je kunt kiezen uit drie verschillende onderwerpen.

Powersessie
Een powersessie is een sessie waarvoor je kunt kiezen tijdens één van de drie keuzesessierondes. Tijdens een powersessie staan vaardigheden centraal en ga je actief aan de slag om deze (nieuwe) vaardigheden te trainen. Deze sessie wordt georganiseerd voor maximaal 30 personen en duurt 50 minuten. Je kunt kiezen uit drie verschillende onderwerpen.

Controllerscafé
In het controllerscafé gaan de dagvoorzitters Bert Gadellaa en Hidde van der Wal in debat met aanwezigen over actuele relevante trends en ontwikkelingen.

Het debat zal worden verlevendigd met gasten, hetzij sprekers op het congres, hetzij genodigden uit de wereld van financieel-economisch management die in het café aan tafel worden uitgenodigd om met alle aanwezigen de discussie aan te gaan.

Ze gaan dat in drie rondes van elk 50 minuten doen:

 • De eerste ronde gaat over de vraag: hoe bouw je een finance team?
 • De tweede ronde gaat over de vraag: zit de controller in het management team?
 • De derde ronde gaat over de vraag: digitaal betekent het einde van de controller, toch?